- Viva Las Vegas! -

Star Trek 35th Anniversary convention i Las Vegas6 - 9 september 2001Lördag 8/9

Idag är 35-årsjubileumet. TOS-besättningen signerar!

Leonard Nimoy infann sig på stora scenen och rummet fylldes av tusentals kamerablixtar. Tyvärr blev våra kort dåliga. Nimoy tyckte att det var fantastiskt att se så många fans på ett ställe samtidigt för att fira 35 år av Star Trek. Han hälsade oss med den traditionella Vulcan-hälsningen och förklarade hur han hade

introducerat den i serien. Senare kom James Doohan, George Takei, Nichelle Nichols, Walter Koenig och Grace Lee Whitney och gjorde Nimoy sällskap. De pratade om vad de gör nuförtiden. Nichols ska vara med i "Snow Dogs", en film med Cuba Gooding Jr. och James Coburn. Doohan har varit upptagen med sin dotter på sjutton månader, och Nimoy nämnde att sonen Adam Nimoy regisserar. Nichols avslutade med att sjunga en sång.

Därefter var det dags för poolparty! Emellan svalkande drinkar gick vi runt i värmen och fotograferade stjärnorna. Stämningen var på topp. Vi såg ett par i uniform som hade tagit med sig sina två hundar - som också var iklädda uniform... Det hölls en look-a-like tävling och det fanns flera bra kandidater, speciellt Captain Picard. Roxann Dawson (den riktige) dök upp och diggade poolpartyt. Foton finns nedan.

På kvällen började föreställningar med The Fab Four of Voyager (Dawson, Picardo, McNeill och Phillips) och Alexander Siddig & Andrew Robinson. Det var också "Dinner with the Stars" och vi fick se uppträdanden av bland annat Leonard Nimoy och John deLancie. James Darren (Vic Fontaine) stod för musiken. En mäktig avslutning.