Jonathan Archer (Scott Bakula)
 
Rank: Captain
Befattning: Befälhavare Enterprise NX-01
Födelseort: San Francisco, Nordamerika, Jorden
Civilstånd: Singel
 
Jonathan Archer är en charmerande och djärv man ochär född att vara upptäckare. Archer har enmänsklig ärlighet och intuition. Jonathan Archer hyser stort agg mot Vulcanerna eftersom han anser att de har hållit tillbaka mänskligheten och sett till så att människorna har stannat kvar på Jorden. Eftersom att Vulcanerna ansett att mänskligheten inte var redo att ge sig ut i rymden. När hans vetenskapsofficier på Enterprise är Vulcan så måste han lära sig att komma överens med dem, även om han fortfarande är arg på dem.

Som kapten på rymdskeppet som Archers far hjälpte till att bygga, så är han väldigt envis med att åka ut i rymden som kapten för den första mänskliga expiditionen för att "se vad som finns därute".

Archers hund Portos fick han av en av sina gammla flickvänner som hade en beagle och när den blev gravid och fick valpar så fick Archer den valp som hette Porthos. Porthos är döpt efter musketörerna. Han har haft Porthos sedan Porthos var sex veckor gammal. Archer växte upp bland hundar och har varit i närheten av dem så länge han kan minnas.

 
 
« Tillbaka