- Viva Las Vegas! -

Star Trek 35th Anniversary convention i Las Vegas6 - 9 september 2001Fredag 7/9

Dagen började med autografer. De som signerade var: Alexander Siddig, Nana Visitor, Armin Shimerman, Nicole DeBoer, Cirroc Lofton, Andrew Robinson, Aron Eisenberg, Max Grodenchic, Marc Alaimo, Casey Biggs och Jeffery Combs. Vad kan vara dagens tema? Jo, Deep Space Nine!

Efter många autografer var det dags för stora scenen. Vi fick se Alexander Siddig, som senare fick

sällskap av Nana Visitor. Sid är fantastisk på scenen. Han är oerhört rolig och har alltid en mängd saker att berätta. De avlöste varandra och Nana berättade om sina musikalframträdanden. Hon spelar nu i musikalen "Chicago".

Cirroc Lofton och Aron Eisenberg trädde fram och drog upp många roliga stunder bakom scenerna i DS9 och skrattade åt alla de gånger då de var tvugna att göra en massa omtagningar på grund av repliker som inte fastnade. Hela (nästan hela) DS9-gänget

återförenades kort därpå på scenen och de pratade gamla minnen och favoritstunder. Det var jättemånga frågor som besvarades.

Nicole DeBoer berättade om den dagen då hon gick på audition för rollen som Ezri Dax. Hon var extremt nervös och efter att hon hade läst ett par repliker ur ett script så bad de henne att vänta utanför. Hon kände att allt bara hade blivit fel och hon gick in på toaletten för att lugna ner sig. Hade det funnits ett fönster inne på toaletten så hade hon klättrat ut och sprungit därifrån på en gång. Men det fanns inget fönster, och det är hon idag verkligen glad för!

Samma kväll var det "Klingon Karaoke" ute vid poolen. Robert O'Reilly (Gowron) höll igång för fullt och lyckades få en hel del att... skämma ut sig... Visserligen var det ingen som sjöng på klingon, förutom O'Reilly själv.

Lite senare var vi redo att se en utav kvällens föreställningar. Tim Russ och Neil Normans Cosmic Orchestra. Efter ett par låååånga öronbedövande spelningar framförda av Neil Norman & co, kom Tim Russ och spelade och sjöng några låtar från sin CD. Russ var mycket bra. Sen dök en liten överraskning upp: Bob Picardo. Även han framförde ett par parodier från sin CD, och han var helt klart bäst! Alla tjöt av skratt.